Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...





Δεν κρατιούνται οι νεοταξίτισσες του Υπουργείου Παιδείας… Μπορεί η χαρά τους να είναι τεράστια για την απάλειψη του όρου «εθνικής» από τον τίτλο του Υπουργείου, θέλουν όμως να σιγουρευτούν για την πλήρη εξαφάνισή του από παντού. Φαίνεται πως σε κάποια υπηρεσία του Υπουργείου θα χρησιμοποιήθηκε κάποια παλιά σφραγίδα ή φάκελος αλληλογραφίας ή επιστολόχαρτο, όπου αναγραφόταν η παλιά ονομασία. Όταν οι δύο κυρίες το διαπίστωσαν, από το σοκ κόντεψαν να γεμίσουν σπυράκια και αμέσως εξέδωσαν οδηγία - εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου σε ολόκληρη τη χώρα, να βγάλουν νέες σφραγίδες και έγγραφα και να φροντίσουν να μην μπαίνει καταλάθος πουθενά η παλιά επωνυμία. Μιλάμε για τόση αδημονία… Α ρε λαέ, σε ποιά πρόσωπα εναποθέτεις τις τύχες της πατρίδας και του έθνους…

http://patriotikoslogos.blogspot.com

H απαντηση στο ΚΟΛΠΟ με τα κουταλια

| ]

http://news24gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_30.html


Επειδη ο Μακης τα εχει δει όλα με τα κουταλια που στραβώνουν να σας δωσουμε την απάντηση... Η λύση ειναι η θερμική μνήμη!!!! Υπάρχουν κράματα που εχουν θερμικη μνημη...δηλαδή στους 36 βαθμους...

κελσίου που ειναι η θερμοκρασία περιπου του σωματος εχουν το στραβό σχήμα ενω σε διαφορετικές θερμοκρασίες ειναι ισια...
Τις ιδιοτητες ΔΕΝ τις χάνουν δηλαδη ειναι σκληρα και δυσκολα τα στραβωνει κάποιος παρα μόνο με τη δύναμη της θερμότητας...

Ε μα πια...!!!

image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif

freefotos.gr

Συγκίνησε για μία ακόμη φορά η παρέλαση των πομάκων μαθητών στο Μεγάλο Δέροιο

Ανταπόκριση,
Μεγάλο Δέρειο,
Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου 2009, ώρα 11:00 πμ.










Παρακολουθήσαμε σήμερα την παρέλαση και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Μεγάλο Δέρειο στην ακριτική μας Θράκη.

Εκεί όπου η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου συνεχίζει απτόητη το έργο της.
Το "ηρωική" δεν είναι σχήμα λόγου αλλά βρίσκει αληθινά έκφραση στο πρόσωπο αυτής της δασκάλας.

Της δασκάλας που άντεξε
  • στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου και των εγκαθέτων του,
  • που άντεξε στον ξυλοδαρμό αλλά στις απειλές ακόμη και για τη ζωή της,
  • που άντεξε στις προσπάθειες περιθωριοποίησης και κατασυκοφάντησης της,
και που τώρα μπορεί να καμαρώνει τους μαθητές της να τραγουδάνε το "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" και να απαγγέλλουν ποιήματα για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Παρουσία δεκάδων επισήμων αλλά κυρίως των εκατοντάδων πομάκων κατοίκων του Μεγάλου Δερείου χαρήκαμε μία ακόμη χρονιά την όμορφη παρέλαση των μικρών μαθητών, τις καταθέσεις στεφάνων, την απαγγελία ποιημάτων από ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου και κατασυγκινηθήκαμε ακούγοντάς τους να τραγουδάνε τα τραγούδια και τον εθνικό μας ύμνο κυματίζοντας τις σημαίες τους και πέφτοντας με το πέρας της γιορτής στην αγκαλιά της δασκάλας τους.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες αν και δύσκολα μπορούμε να μεταδώσουμε τέτοια έντονη συγκίνηση.
Ειλικρινά, αν θέλετε στην επόμενη παρέλαση να δακρύσετε, κάντε τον κόπο και ανεβείτε στο Μεγάλο Δέρειο.


Τέλος,
επειδή από ότι φαίνεται πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα της εθνικής μας γιορτής και από "περήφανο-νικηφόρο-ηρωϊκό έπος των Ελλήνων" να τον μετατρέψουν σε μηνύματα για το "περιβάλλον", την "οικονομία" και πολλές "κοινωνικοπολιτικές ασυναρτησίες", εμείς θα βροντοφωνάξουμε σε όλους αυτούς τους φτηνούς "κουλτουριάρηδες" και "πολιτικάντηδες" ότι
Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Και όσο κι αν κάποιοι προσπαθούνε να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εκεί, στα βορειοηπειρωτικά βουνά, θα συνεχίσουν να παραμένουν άταφα τα νεκρά σώματα των χιλιάδων ηρώων μας, περιμένοντας την αναγνώριση της θυσίας τους και την δικαίωση από μια γενιά μπουχτισμένη από ηδονές, υλικά αγαθά και τραγική έλλειψη ιδανικών.

Ίσως μια μέρα,
δίπλα στις φωτογραφίες των πολεμιστών του 1940, προστεθούν και σημερινοί ήρωες και ηρωίδες που δεν οπισθοχωρούν στις απειλές και συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά το κεφάλι.
Και μας κάνουνε αληθινά περήφανους.


http://antiparakmi.blogspot.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

H EΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!



ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΑΝΗΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...



Διαχρονικά χρήσιμος για να κάνει τη …βρώμικη δουλειά ώστε οι άλλοι να βγαίνουν ανέπαφοι, είναι για το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ένας άνθρωπος που θέλει να εμφανίζεται ως διανοούμενος εκ Παρισίων, αλλά εκστομίζει τα χειρότερα βρωμόλογα που μπορεί να φανταστεί κανείς εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του. Αλλά όχι μόνο: το ίδιο κάνει και εναντίον όποιου πασόκου ξεστρατίζει έστω ελάχιστα για να εκφράσει τη διαφωνία του με την κομματική γραμμή. Με μεγάλη ευχαρίστηση ο Πάγκαλος έχει αναλάβει το ρόλο του διαχρονικού «bulldog» του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενος ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι εκάστοτε διαφωνούντες με αυτόν, αποφεύγουν να αναμετρηθούν μαζί του από λόγους αυτοσεβασμού αλλά και για να μην τους πιάσει στο στόμα του.


Έτσι και τώρα. Του ανέθεσαν να πάρει πάνω του το σταμάτημα των Stage, την απόλυση δεκάδων χιλιάδων παιδιών από προγράμματα που το ΠΑΣΟΚ πρωτοέφερε και αξιοποίησε στο έπακρο για το κομματικό του συμφέρον. Προσέξατε άραγε την ηδονή με την οποία ο Πάγκαλος έλεγε ότι δεν θα πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών; Σαν να μιλούσε για τους χειρότερους εγκληματίες της ιστορίας…


Αλλά πώς να περιμένει ευαισθησία και όχι αναλγησία και χοντροπετσιά κάποιος από τον Πάγκαλο… Τρεις δεκαετίες βουλευτής, τόσες φορές υπουργός, μια ζωή στα σαλόνια της εξουσίας, μόνο οι νόμιμοι μισθοί τόσων χρόνων αθροίζονται σε εκατομμύρια ευρώ… Και ο ίδιος και τα παιδιά και τα εγγόνια του έχουν βολευτεί για πάντα… Γιατί να τον νοιάξει για τα απλά παιδιά του κοσμάκη;


Κλείνοντας, μια παράκληση προς τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Αττικής. Από μακράν και αναμφισβήτητο πρώτο, αυτή τη φορά τον βγάλατε καταϊδρωμένο τρίτο. Κάνατε το πρώτο βήμα. Σας παρακαλούμε, ολοκληρώστε το την επόμενη φορά. Για την Ελλάδα. Για να μην βρίσκεται επιτέλους στη Βουλή ο άνθρωπος που θεωρεί τους απλούς πολίτες σκουπίδια, που είπε να κατέβει η ελληνική σημαία από τα Ίμια και να πουν ότι την πήρε ο αέρας, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, που έκανε τη Συμφωνία της Μαδρίτης αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο… Τον άνθρωπο που έχει και σήμερα την ευθύνη συντονισμού του ΚΥΣΕΑ (Θεός φυλάξει!)…


Πηγή: http://patriotikoslogos.blogspot.com

Βεβήλωσαν την Ελληνική σημαία σε Γυμνάσιο της Ζακύνθου...!



www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Έκπληξη έχει προκαλέσει στη Ζακυνθινή κοινωνία το άκουσμα της είδησης πως άγνωστοι έκαψαν την Ελληνική σημαία στο 1ο Γυμνάσιο, κατά τη διάρκεια της κατάληψης! Το δυσάρεστο αυτό γεγονός προκαλεί προβληματισμό αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε δύο μόλις ημέρες πριν από τον εορτασμό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!
Η εφημερίδα μας ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν από ένα ανώνυμο μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο καλούσε όλες τις Αρχές (εκπαιδευτικούς, δικαιοσύνη, αστυνομία, κ.λ.π.) να ερευνήσουν την υπόθεση, δεδομένου ότι οι μαθητές, όπως αναφέρεται, κατέστρεψαν το εθνικό μας σύμβολο, μία μόλις εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου.
Τα λυπηρά γεγονότα επιβεβαιώθηκαν από τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, Γιάννη Κοπανά, ο οποίος τόνισε πως γίνονται ανακρίσεις για να βρεθούν οι υπαίτιοι.
Η συνέχεια στο Βεβήλωσαν την Ελληνική σημαία σε Γυμνάσιο της Ζακύνθου...!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Το αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο να κατεδαφιστεί

Οι πολύμηνοι αγώνες, η συμπαράσταση, η τεχνική και νομική στήριξη έφεραν αποτελέσματα!




Την υπόθεση "αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο" την παρακολουθούμε βήμα το βήμα, τούβλο το τούβλο από τους "Φίλους του Περιβάλλοντος- Πιερία 2008" με τους οποίους συμμετέχουμε στο Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης" καθώς και από την "Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας" .
Από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής προκύπτουν σοβαρές καθυστερήσεις ή ακόμα και κάλυψη των αυτοδιοικητικών αλλά και άλλων υπηρεσιών.
Η νομική στήριξη του WWF που βασίστηκε στις ενέργειες των πολιτών και στις φωτογραφίες που είχαν προηγηθεί ήταν αποφασιστικής σημασίας.
Διαβάστε την ανακοίνωση των πολιτών που αγωνίζονται και υπερασπίζουν τον Όλυμπο:
"Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 ενημερωθήκαμε από την WWF Hellas για την απάντηση του Πολεοδομικού Γραφείου Ελασσόνος σχετικά με την αυθαίρετη κατασκευή. Στο έγγραφο της υπηρεσίας, το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη έγγραφη απάντηση των κρατικών αρχών, αναφέρονται τα παρακάτω:
*στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής
*το Δασαρχείο Ελασσόνας συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου
*βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως"


Aρκετές από τις 2.000 υπογραφές που μαζεύτηκαν για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι από τα μέλη και τους φίλους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου.
-----------
Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης" για το παράνομο κτίσμα:
Αθήνα 22/10/2009

Να κατεδαφιστεί άμεσα το παράνομο κτήριο στην καρδιά του Ολύμπου

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και μήνες την ανέγερση ενός παράνομου κτηρίου στην καρδιά του Ολύμπου.
Η έκπληξη μετατράπηκε σε οργή τώρα που διαπιστώνουμε ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αν και έχουν ενημερωθεί από τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και τα μέλη του Δικτύου μας «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008», όχι μόνο δεν προχώρησαν στη διακοπή των εργασιών, στην κατεδάφιση του κτηρίου και στην απομάκρυνση των μπαζών, αλλά αντιθέτως διευκόλυναν την ανέγερση.
Το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης», μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Friends of Nature” καταγγέλλει όσους ευθύνονται για την ανέγερση του κτηρίου καθώς και όσους με οποιοδήποτε τρόπο τους διευκόλυναν και απαιτεί:

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Μάκης Σταύρου (Πρόεδρος) Γεώργιος Μάλλης (Γραμματέας)

Eκδήλωση για το ΟΧΙ της Κύπρου το '40 από το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ

Μεγάλη ιδεολογική εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 με ειδική συζήτηση για την προσφορά των Κυπρίων στον αγώνα θα πραγματοποιηθεί από το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ αύριο Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. που βρίσκεται στην οδό Παιανίας 5-7 στου Ζωγράφου με προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό Σταύρο Καρκαλέτση.


Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6994218401 (Aνδρέας)

http://egersis.blogspot.com/2009/10/e-40.html

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ένα εκπληκτικό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά

Που επιβάλεται να διαβαστεί από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ, αλλά και όλους τους Έλληνες

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
"Ο Πατριωτισμός είναι η υπέρτατη εγγύηση Δημοκρατίας"
Πόσο «ξεπερασμένη» είναι η έννοια του Έθνους στον σύγχρονο κόσμο;
Πόσο «αναχρονιστικός» είναι σήμερα ο πατριωτισμός;
Tα ερωτήματα αυτά ακούγονται παράδοξα.
Πουθενά στον κόσμο δεν τίθενται σοβαρά, τουλάχιστον από πολιτικούς...
Mόνο στην Eλλάδα η έννοια του Έθνους βρίσκεται σε «αμφισβήτηση» και η αρετή του πατριωτισμού θεωρείται «ξεπαρασμένη»...
Kι αυτό συνιστά υπανάπτυξη, όχι «νεωτερισμό».
Συνιστά ακόμα, υστέρηση, όχι «προοδευτικότητα».
Kαι σίγουρα προδίδει τις παραδοσιακές αξίες της Kεντροδεξιάς, αλλά και τις υποθήκες του ίδιου του Kωνσταντίνου Kαραμανλή.
O οποίος ήδη από το 1977 είχε ρητά «εντοιχίσει» στις αρχές της Nέας Δημοκρατίας την εξής υποθήκη:
«H Nέα Δημοκρατία είναι η Πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το Λαό, την Πατρίδα με τους Aνθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Eθνική Aνεξαρτησία με τη Λαϊκή Kυριαρχία, την Πρόδοο με το Kοινό Aγαθό, την Πολιτική Eλευθερία με την Έννομη Tάξη και την Kοινωνική Δικαιοσύνη...».
(Iδρυτική Διακήρυξη της Nέας Δημοκρατίας 4 Oκτωβρίου 1974)
Mήπως αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν στο παρελθόν;
Όχι, βέβαια!
Aκόμα και σήμερα -ή μάλλον ιδιαίτερα σήμερα, στην καρδιά της διεθνούς κρίσης- όλες οι κυβερνήσεις των σύγχρονων κρατών, ιδιαίτερα των δημοκρατικών χωρών, δίνουν άμεση προτεραιότητα στο εθνικό τους συμφέρον και δεν το κρύβουν:
O Γάλλος Πρόεδρος Nικολά Σαρκοζί, όταν ξέσπασε η κρίση έδωσε άμεσες επιδοτήσεις στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά εξαίρεσε θυγατρικές των γαλλικών εταιρειών σε άλλες κοινοτικές χώρες. Όταν του παρατηρήθηκε ότι αυτό παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, απάντησε ότι σε περιόδους που κινδυνεύει η χώρα του, όλα τα άλλα είναι «λεπτομέρειες»...
H Γερμανίδα Kαγκελάριος Aγκελα Mέρκελ, όταν ξέσπασε η κρίση, έσπευσε κι αυτή να δώσει έκτακτη βοήθεια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (με τη στήριξη και των Σοσιαλδημοκρατών, με τους οποίους τότε συγκυβερνούσε). Όταν παρατηρήθηκε και σ’ εκείνη ότι αυτό προσέκρουε στο κοινοτικό δίκαιο, παρατήρησε ότι το επιβάλλει το γερμανικό εθνικό συμφέρον που είναι «υπέρτερο όλων»...
Mη φανταστεί κανείς ότι αυτά είναι «εμμονές της Eυρωπαϊκής Kεντροδεξιάς».
Kάθε άλλο: Tο 2006 όταν επιχειρήθηκε η εξαγορά του Iσπανικού Eνεργειακού Kολοσσού EON, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Θαπατέρο αντιστάθηκε σθεναρά. Διότι το εθνικό συμφέρον της επέβαλλε να μη χαθεί ο εθνικός έλεγχος του «εθνικού τους πρωταθλητή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.
Mήπως όλα είναι «εθνοκεντρικά ανακλαστικά» εθνικών κυβερνήσεων μέσα στην κρίση;
Όχι, διότι ο ίδιος ο οραματιστής της Πολιτικής Eνοποίησης της Eυρώπης, ο Σοσιαλιστής Zακ Nτελόρ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης:
Όπως ανέφερε από το 2005 ακόμα σε διάλεξη προς το Eυρωπαϊκό Kολλέγιο της Πάρμας:
«H λύση που βρήκαμε της ‘Oμοσπονδίας Eθνικών Kρατών’, για να προσδιορίσουμε το χαρακτήρα της Eυρωπαϊκής Ένωσης, έχει λάβει πλέον ευρύτερη αναγνώριση. Kαλύπτει... το σεβασμό για την ταυτότητα των [εθνικών] κρατών που την αποτελούν... Tο να καταργήσουμε τα έθνη ουδέποτε υπήρξε μέρος του σχεδίου μου» (Agence Europe, 16/01/2005).
Γιατί, άραγε, ο Nτελόρ θεωρεί απαραίτητο να υπογραμμίσει τόσο εμφατικά, ότι: «το να καταργήσουμε τα έθνη ουδέποτε υπήρξε μέρος του σχεδίου» του;
Διότι γνώριζε προφανώς ότι υπάρχουν κάποιες ακραίες αποψεις που ισχυρίζονται το αντίθετο: ότι τα έθνη τάχα «τελείωσαν», ότι δήθεν «ξεπεράστηκαν», ότι είναι «παρωχημένα»...
Όμως οι απόψεις αυτές παραμένουν ισχυρές στην Eλλάδα, τουλάχιστον σε κάποιους κύκλους με επιρροή στην κοινή γνώμη. Bέβαια, στην υπόλοιπη κοινωνία ακούγονται σαν ανοησίες ή ακραίες παραδοξότητες...
H «απόρριψη του Έθνους» και του πατριωτισμού βρίσκεται έξω απο την ευρωπαϊκή λογική, έξω απο την λογική της Eυρώπης, έξω και πέρα από τη λογική της Eυρωπαϊκής Kεντροδεξιάς.
Eκτός Eυρώπης ασφαλώς, το ερώτημα περί «επιβίωσης» του Έθνους ούτε καν τίθεται.
Έχουμε, λοιπόν, στην Eλλάδα να κυριαρχεί ακόμα μια ιδεοληπτική ακρότητα, που υποκινεί επιθέσεις εναντίον όποιου μιλάει για εθνικό συμφέρον και πατριωτισμό σήμερα. Mε την κατηγορία του... «εθνοκεντρισμού»!
Aσφαλώς πρέπει να ανανεώσουμε την έννοια του Έθνους. Aσφαλώς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του πατριωτισμού. Nα τα ανανεώσουμε, όχι να τα καταργήσουμε.
H Eνωμένη Eυρώπη είναι ιστορικό εγχείρημα σύγκλισης εθνικών κρατών, εθνικών συμφερόντων κι εθνικών πολιτισμών:
- Σύγκλισης εθνικών συμφερόντων, όχι κατάργησής τους.
- Σύγκλισης εθνικών πολιτισμών, όχι ισοπέδωσής τους.
Tο έθνος είναι συλλογική ταυτότητα, είναι υπερηφάνεια και Πολιτισμός.
H εθνική συλλογικότητα μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «Λαό». Kαι το Λαό σε συλλογικό υποκείμενο της Πολιτικής...
Kαλό είναι να λέμε «πρώτα ο Πολίτης». Aλλά να θυμόμαστε ότι ο Πολίτης πρoυποθέτει την «Πόλη». Kαι «Πόλη» είναι η Πατρίδα, αυτή που ενώνει τους Πολίτες στην «κοινή αίσθηση» ότι εκεί ανήκουν.
Tέλος, ο Πατριωτισμός είναι η υπέρτατη και η έσχατη εγγύηση Δημοκρατίας.
Γι’ αυτό και τα Eλληνικά Δημοκρατικά Συντάγματα, στο ακροτελεύτιο άρθρο τους εναποθέτουν την τήρηση του «στον Πατριωτισμό των Eλλήνων».
Δεν υπάρχει «πατριωτισμός» χωρίς Πατρίδα. Kαι δεν υπάρχει Δημοκρατία, χωρίς πατριωτισμό.
Oι καλύτερες παραδόσεις της Eλλάδας είναι αγώνες για Πατρίδα και Δημοκρατία. Tίποτε απ’ αυτά δεν είναι «παρωχημένο». Tίποτε απ’ αυτά δεν είναι «ξεπερασμένο». Για μάς αυτά τα δύο είναι αξεχώριστα. Kαι αδιαπραγμάτευτα...
Δεν χαρίζουμε την Πατρίδα στην Άκρα Δεξιά.
Δεν χαρίζουμε την Kοινωνική Δικαιοσύνη στην Άκρα Aριστερά.
Δεν απεμπολούμε τα ιδανικά μας και την ταυτότητά μας, τα συνθέτουμε, τους δίνουμε νέο περιεχόμενο και τα μετατρέπουμε σε θεμέλιο για την ανασυγκρότησή μας.
Για την ανασυγκρότηση της Nέας Δημοκρατίας σήμερα.
Για την ανασυγκρότηση της Eλλάδας αύριο...
Γράφει ο Αντώνης Σαμαράς
Από "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΚ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ"
...
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ...

άγαλμα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης




Ο δημοτικός σύμβουλος του ΛΑΟΣ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, και ο τηλεοπτικός παραγωγός της «Εγνατία Τηλεόραση», Γιώργος Γεωργιάδης, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, τον παναγιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.


Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ενημέρωση του παναγιωτάτου για την πρόθεση του κ. Κουριαννίδη, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης και του κ. Γεωργιάδη, να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την τοποθέτηση αγάλματος του Έλληνα αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μπροστά ακριβώς από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας.



Σύμφωνα με τον κ. Κουριαννίδη, η φυσιογνωμία της εν λόγω πλατείας αλλά και του πέριξ αυτού χώρου έχει έντονο το θρησκευτικό και εθνικό στοιχείο. Δεν είναι μόνον ο ιερός ναός που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας, αλλά εκεί βρίσκεται το επιβλητικό άγαλμα του μάρτυρα μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Ακόμη, εκεί συναντούμε το μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και το μαρμάρινο σύμπλεγμα του παπά, του δασκάλου και του Πόντιου μαχητή.


Το μοναδικό παράταιρο γλυπτό που υπάρχει στην περιοχή είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην κεντρική είσοδο του ναού, καταμεσίς της πλατείας, μία μοντέρνα κατασκευή του γλύπτη Μ. Τζομπανάκη, με τίτλο «Πολίτες». Το εν λόγω έργο, ασχέτως της καλλιτεχνικής αξίας του, αποτελεί παραφωνία στη συνολική φυσιογνωμία του χώρου.


Ο κ. Κουριαννίδης εξέθεσε την άποψή του στον παναγιώτατο, να μεταφερθεί δηλαδή το εν λόγω άγαλμα σε άλλον χώρο (μία ιδέα θα ήταν να τοποθετηθεί έμπροσθεν του νέου δημαρχιακού μεγάρου, στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου, Μαν. Ανδρόνικου και Μεγ. Αλεξάνδρου) και στη θέση του να τοποθετηθεί το άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου.

Ο κ. Άνθιμος ενθουσιάστηκε με την ιδέα, την οποία υποστήριξε αμέσως. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι υφίσταται ήδη έτοιμο άγαλμα του Έλληνα αυτοκράτορα, και μάλιστα του μεγάλου γλύπτη Γιάννη Παππά, του ιδίου που καλλιτέχνησε και το άγαλμα του στρατηλάτη μας Μεγάλου Αλεξάνδρου, που περιμένει κι αυτό την τοποθέτησή του, εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα.

Παρουσία μάλιστα των δύο επισκεπτών του, ο παναγιώτατος τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, κ. Στ. Παπαθεμελή, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Παππά και επιβεβαίωσε την ύπαρξη του γλυπτού, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πρόθεση του κ. Κουριαννίδη να εισηγηθεί την τοποθέτηση του αγάλματος στην πλατεία Αγ. Σοφίας, με την οποία ο κ. Παπαθεμελής συμφώνησε αμέσως και με ενθουσιασμό.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας για την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της πρότασης του κ. Κουριαννίδη, κάτι που συγκεντρώνει ήδη, εκτός από τη στήριξη των κ.κ. Ανθίμου και Παπαθεμελή, και αυτή διαφόρων ομοσπονδιών και σωματείων του προσφυγικού Ελληνισμού.



http://antiparakmi.blogspot.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Αλλοδαποί στην Ελληνική Αστυνομία;

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Τι άλλο θα δούμε επιτέλους από αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μέσα σε 15 ημέρες διακυβέρνησης μας έχει κάνει να σκεπτόμαστε πλέον πολύ καχύποπτα για κάθε κίνηση της! Με έκπληξη ακούσαμε στη ΝΕΤ ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι, διευκρινίστηκε ότι θα προσληφθούν ως...μεταφραστές! Όμως με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η κερκόπορτα για την πρόσληψη αλλοδαπών και ως ενεργών αστυνομικών. Σε 15 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ λοιπόν έχουμε:
1) Κατάργηση Υπουργεόυ Μακεδονίας - Θράκης
2) Κατάργηση Υπουργείου Αιγαίου
3) Απόφαση για συμμετοχή αλλοδαπών στις επόμενες Δημοτικές εκλογές...!
4) Το παραπάνω σημαίνει ότι προσανατολιζόμαστε και στην νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, καθώς θα αποτελούν μια τεράστια πηγή ψηφοφόρων για το ΠΑΣΟΚ
5) Κατάργηση του όρου "Εθνικής" από το Υπουργείο Παιδείας
6) Ο Πρωθυπουργός γίνεται και δικαστής και δικάζει την Ελληνική αστυνομία για τον θάνατο Πακιστανού, χωρίς να έχει στοιχεία και χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση κάτι που συνιστά παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης
7) Προσπάθεια "κολοτούμπας" στο θέμα της οικονομίας
8) Δηλώσεις εθνομηδενιστικού χαρακτήρα όπως αυτή στην Κύπρο: "Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες-πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής"! Αν δεν κάνουμε λάθος οι Τούρκοι έχουν μόνο στρατό στην Κύπρο κ. Πρωθυπουργέ!
9) Τώρα η πρόσληψη αλλοδαπών στην Ελληνική αστυνομία...!
Έχει και συνέχεια...! Αν μας έχει διαφύγει κάτι συμπληρώστε το...!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Το ΚΚΕ θα στήσει μνημείο πρόκληση ''προς τιμήν'' των συμμοριτών του στην Φλώρινα‏

Αγαπητοί φίλοι

η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοίνωσε το περασμένο

Σαββάτο ,πως του παραχωρήθηκε έκταση στην Φλώρινα,

κάτι που όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση το

επιζητούσε εδώ και πολλά χρόνια ,προκειμένου να ανεγερθεί

μνημείο προς τιμήν των 850 ''μαχητών'', όπως τους αποκαλεί το

σταλινικό δογματικό κόμμα του Περισσού ,δηλαδή συμμοριτών

του (αφού πολέμησαν κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας)

κατά τον συμμοριτοπόλεμο 1946-49,επίσημη ονομασία του πολέμου

αυτού και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η ανέγερση αυτού του μνημείου αυτού κατά την προσωπική άποψη μου

αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ '' ξύνει και πάλι τις πληγές ενός

πολέμου'', τον οποίο το ίδιο προκάλεσε μ τον Μάρτιο του 1946,με την δολοφονική

επίθεση στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτόχωρου, παραμονή μάλιστα βουλευτικών εκλογών

αλλά και γιατί στην συγκεκριμένη πόλη την Φλώρινα τον Φεβρουάριο του 1949,ο λεγόμενος

'' Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας '' των σταλινικών του Περισσού, επιχείρησε να καταλάβει

την πόλη της Φλώρινας ,όπως έκανε και με άλλες ελληνικές πόλεις, προκειμένου σύμφωνα με

ιστορικά ντοκουμέντα, ο Νίκος Ζαχαριάδης να εγκαταστήσει προσωρινή κουμμουνιστική κυβέρνηση ,με σοβαρότατο κίνδυνο να αποκοπεί η Μακεδονία μας από τον εθνικό κορμό.

Σχέδια του ΚΚΕ, ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν, αφού ο εθνικός στρατός με επικεφαλής τον υποστράτηγο Νικόλαο Παπαδόπουλο τους συνέτριψε και η Φλώρινα και

η γενικότερα η Μακεδονία μας παρέμειναν τμήματα της εδαφικής ελληνικής επικράτειας.

Καλό είναι να τα λάβουν υπόψη τους όλοι όσοι σκηνοθετούν και προβάλουν ταινίες, σαν και

αυτή που θα προβληθεί σαν και αυτή που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη (η ταινία '' Ψυχή Βαθιά),που εξισώνουν το θύτη με το θύμα, και

αγνοούν την ιστορική πραγματικότητα δηλαδή την προδοτική απόφαση της 5ης Ολομέλειας

του ΚΚΕ, τον Ιανουάριο του 1949 για ανεξάρτητη Μακεδονία, το παιδομάζωμα 28.000 Ελληνόπουλων στις ανατολικές χώρες,και τις άγριες δολοφονίες χιλιάδων αξιωματικών και

οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και αμαχών πολιτών από τους εθνοπροδότες κουμουνιστές.

"Δημοτικές εκλογές με συμμετοχή μεταναστών"

Δήλωση σοκ Υπουργού Εσωτερικών κ Ραγκούση: "Δημοτικές εκλογές με συμμετοχή μεταναστών"

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Μολις πριν απο λιγο ο κ.Ραγκουσης,στις Προγραμματικες Δηλωσεις της Νεας Κυβερνησης προχωρησε σε μια εξαγγελια που επιβεβαιωνει τα οσα λεμε χρονια τωρα: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!
Αναλυτικα,απο την
Ελευθεροτυπια:
" Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές."

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ:ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ'ΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ,ΑΛΒΑΝΟ ΚΛΠ ΔΗΜΑΡΧΟ;
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ","ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ" ΚΛΠ.ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ'ΑΥΤΟΥΣ,Η ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...!
Σχόλιο ιστολογίου μας: Εμείς απλώς θα θυμίσουμε τη φράση του κ. Πρωθυπουργού "Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση"! Η αλήθεια είναι πως όλα τα πατριωτικά ιστολόγια τονίζαμε και φωνάζαμε πως οι δηλώσεις αυτές κρύβουν άλλα πράγματα...! Προφανώς λοιπόν ο κ. Παπανδρέου με τη "μηδενική ανοχή" εννοούσε πως θα νομιμοποιήσει όλους τους λαθρομετανάστες και θα τους δώσει και το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις τύχες των Ελλήνων!! Ούτε 15 ημέρες κυβέρνηση και αμέσως έσπευσε να ανοίξει πόλεμο κατά των Ελλήνων! Με αυτό μέτρο οι 2 εκατομμύρια (λαθρο) μετανάστες θα αποφασίζουν για εμάς τους Έλληνες...! Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα εκλέγονται κιόλας! Ξυπνήστε γκιαούρηδες!!! Ραγιάδες θα γίνουμε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα!! Αφυπνισθείτε επιτέλους ΕΛΛΗΝΕΣ!!
..(( Λ ))..
Απάντηση

Προώθηση

Πρόσκληση του χρήστη ellinaspatriotis9 για συζήτηση

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΙ : Ντροπή μας...

Παγκόσμια μέρα Δια(σ)τροφής...

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Διατροφής. Βέβαια το "γιορτάζεται" είναι κάπως σχετικό, μιας και 850 εκατομ. άνθρωποι υποσιτίζονται και από αυτούς 40 εκατομ. άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα ετησίως...
40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ άνθρωποι τον χρόνο!!! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι σήμερα, που "γιορτάζεται" η μέρα της διατροφής, θα πεθάνουνε 110 χιλιάδες άνθρωποι από την ΠΕΙΝΑ, επειδή δεν θα έχουνε να φάνε. (μην ανησυχείτε για τα παιδιά της φωτογραφίας, έχουν ήδη πεθάνει...)



Την ίδια στιγμή 300 εκατομ. ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία και τα παραγόμενα τρόφιμα ξεπερνάνε κατά 50% τις διατροφικές μας ανάγκες. Ζούμε δηλαδή σε μια εποχή, όπου υπάρχει τεράστια υπερεπάρκεια τροφίμων, τα οποία όμως αντί να καταλήγουν σε πεινασμένα στόματα, πάνε κάπου αλλού.
Πού πάνε;
Μα στα σκουπίδια, φυσικά. Στις ΗΠΑ περισσότερο από το 40% των παραγόμενων τροφίμων πετάγεται στα σκουπίδια και το αντίστοιχο νούμερο για την Ευρώπη ξεπερνάει το 20%. Δεν το λέω εγώ, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα το λέει, σε έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας!!! Συνειδητοποιείτε για τι ποσότητες μιλάμε;
Οπότε, να με συμπαθάτε, αλλά αυτή δεν είναι Παγκόσμια Μέρα Διατροφής, αλλά Διαστροφής...

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σοκ! Κακοποίησε σεξουαλικά 100 μαθητές της



  • Σοκ σε ολόκληρη τη Βρετανία προκάλεσε μια κατά τα άλλα ευυπόληπτη δασκάλα όταν αποδείχτηκε πως κατά το παρελθόν είχε παρενοχλήσει ή κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερους από εκατό ανήλικους μαθητές της!

    Η 46χρονη Κάρολ Κλαρκ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στις αρχές ομολόγησε τις πράξεις της, λέγοντας πως τα τελευταία δεκαεφτά χρόνια έκανε επιθέσεις συστηματικά σε μικρά αγόρια και κορίτσια ηλικίας τεσσάρων έως επτά ετών, όταν αυτά πήγαιναν στις τουαλέτες του σχολείου. Αν και ο ακριβής αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης που έκανε η κατηγορουμένη παραμένει ασαφής, οι αρχές που διερευνούν την υπόθεση έχουν κάνει δεκτό τον ισχυρισμό της Κλαρκ πως είναι περίπου εκατό.

    «Οι περιπτώσεις παιδόφιλων σαν κι αυτή της Κλαρκ είναι πραγματικά πολύ σπάνιες» δήλωσε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Στιούαρτ Γουότσον, προσθέτοντας πως «μόνο στο 5-10% των υποθέσεων παιδοφιλίας οι θύτες είναι γυναίκες».

    Πάντως, αν οι επιθέσεις της Κλαρκ εναντίον των μικρών παιδιών χρονολογούνται γύρω στα 1992, η ίδια παρέμενε ασύλληπτη μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο. Κρίθηκε προφυλακιστέα και η δίκη της αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου. Εάν κριθεί ένοχη, όπως δείχνουν τουλάχιστον όλα τα στοιχεία, θα τιμωρηθεί με ποινή πολυετούς φυλάκισης.

  • http://georgelaios.blogspot.com

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ...

    Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

    Όταν οι Δημοτικές Αρχές και η Αστυνομία της Αν.Αττικής είναι αόμματες

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σώστε μας από την Τροχαία Αγ. Παρακευής!

    Αυτές τις εικόνες (κλικ) έχει να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος των οδηγών που προσεγγίζουν τον κόμβο του Σταυρού στην Αγ.Παρασκευή, και σε δευτερόλεπτα να επιλέξουν την επιθυμητή κατεύθυνση. Επειδή πολλές φορές είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μην "μπλοκάρεις", σημειώνονται καθημερινά δυστυχήματα αρκετά για να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες.
    Οι μόνοι που προσπερνάνε από και προς την εργασία τους, χωρίς πρόβλημα ...στο μυαλό ,αυτή την "καραγκιοζοκατάσταση, είναι οι...



    Όταν οι Δημοτικές Αρχές και η Αστυνομία της Αν.Αττικής είναι αόμματες,η...

    Τα ελάχιστα ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα, για λουόμενους που δεν μπορούν να πληρώνουν τον πανάκριβο φραπέ του La Costa , ήταν μια λωρίδα από γρασίδι που( όπως έγραφαν αρχικά οι ταμπελίτσες) φύτευσε ο Δήμος. Σήμερα ακόμα κι αυτή η ζώνη, τελεί υπό την κατοχή του επιχειρηματία, που φύτευσε τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το πράσινο ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μονιμοποιηθούν οι ξαπλώστρες.
    Όμως η καταστροφή και "εγκληματική" τροποποίηση πινακίδων της τροχαίας (όπως γράφει πίσω από κάθε ταμπέλα) τιμωρείται με ...



    Μιά εικόνα ίσον ...τόννους σκουπίδια στο Ζούμπερι...


    Αγαπητοί Δήμαρχε, κ.κΛιμενάρχα, και Διευθυντά Καθαριότητας. Οι λουόμενοι στο Ζούμπερι εθελοντικά καθάρισαν την παραλία και συγκέντρωσαν τα σκουπίδια και γυαλόξυλα σε σωρούς εδώ και καιρό .'Έχετε την καλοσύνη, η τον στοιχειώδη πολιτισμό (η την μισή ευαισθησία από αυτή που δείχνετε στην ...



    Ο Δήμος Νέας Μάκρης συνεχίζει να αδιαφορεί για το Ζούμπερι!

    Τον περασμένο Ιούνιο το θέμα είχε προκαλέσει την αντίδραση πολλών αναγνωστών, ειδικά μετά την αναδημοσίευσή του από τα μεγάλης επισκεψιμότητας Blogs. Μέχρι κι ο Δήμαρχος "καταδέχθηκε" να απαντήσει. Δυστυχώς ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το φιλέτο συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του προς γη και θάλασσα. Οι ευθύνες για τις αυθαιρεσίες από τον Άννα στο... Λιμενικό, και το LA COSTA μετέφερε τις καμπίνες των


    ΠΡΟΣΟΧΗ:Οι Παπατζήδες στρώσαν τα τραπέζια στην Ομόνοια!

    Φυσικά και δεν μιλώ για το αγαπητούς papatzides.blogspot . Αναφέρομαι στους νεο-εισαγώμενους αεριτζήδες "καλλιτέχνες" που ξεκοκαλίζουν τους αφελείς περαστικούς.
    Και ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος τόσο για τους χαμένους, όσο και για τους κατά λάθος κερδισμένους, από τους κρυφούς αβανταδόρους που θα σε ακολουθήσουν και...

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

    Βασάνισαν μέχρι θανατου 20χρονο Χριστιανο στο Πακισταν

    Και ενω στο Πακισταν οι Εκκλησίες καιγονται και εδω συζηταμε για τζαμιά, ορισμένα γεγονότα θα πρεπει να δωσουν αφορμες για σκεψεις!
    Τελευταια επίθεση από ριζοσπαστες μουσουλμάνους κατα χριστιανων στο Πακισταν εγινε στις 12 Σεπτέβρη. Στα επισοδια συνελήφθη ενας 20χρονος με ονομα Robert Fanish διοτι ειχε διαπράξει βλασφημία και επρεπε να ...

    ανακριθεί.. Στην πραγματικότητα ομως ο Fanish Υπέστη.... βασανισμό στη φυλακή απο μουσουλμάνους αστυνομικούς μεχρι που πέθανε.

    Στο σώμα του ηταν φανερά τα σημάδια σοβαρής βιας εξ αιτίας βασανιστηρίων.

    Το βίντεο, έλαβε από το Πακιστάν, δείχνει το νεκρό Ρόμπερτ Fanish και αποτελει μια έκκληση για αλληλεγγύη γι τα 200 εκατομμύρια διωκόμενους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.



    image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif

    freefotos.gr

    Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

    Η λάμπα που αναβει με αιμα. ΔΕΙΤΕ το VIDEO Μη σπαταλατε ενεργεια...




    Aν η ενεργεια ερχόταν με...αιμα
    Η Blood lamp ανάβει μόνο μία φορά και για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσθέσετε μια σταγόνα από το αίμα σας για να ενεργοποιηθεί! Η ιδέα πίσω από αυτήν την πρωτότυπη δημιουργία, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην αλόγιστη σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας. Ετσι με τη δημιουργία ενός λαμπτήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά, και μάλιστα με χρήση αίματος ο χρήστης θα πρέπει να...
    επανεξετάσει τον τρόπο που κανει τη σπατάλη ενέργειας, και να καταλάβει πόσο πολύτιμη είναι.
    Ενδεικτικά ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 3383kwh ενέργειας ανά έτος. Αυτό είναι ισοδύναμο αν αφήσουμε φως σε 4 αίθουσες για ένα ολόκληρο χρόνο.

    Blood Lamp from miket on Vimeo.



    image hosting by freefotos.gr® ghx3f51dj3pceydaphr.gif

    freefotos.gr

    Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

    ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ- ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ


    http://www.youtube.com/watch?v=6ky9az5vNng&feauture=player_embedded

    ΠΗΓΗ: http://egersis.blogspot.com/

    »ΨΙΘΥΡΟΙ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗ ΝΔ...‏


    Ο Καραμανλής δεν καταλαβαίνει τίποτα από τις αντιδράσεις. Όρισε και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία μετέχει μόνον η Ντόρα από τους δελφίνους! Στην ουσία, μετέτρεψε το Πολιτικό Συμβούλιο -πλην Βουλγαράκη- σε οργανωτική επιτροπή. Τί λένε οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί; Ο Αβραμόπουλος μιλά για απαράδεκτη κατάσταση και ο Σαμαράς διαμηνύει ότι η ΝΔ συνεχίζει σαν να μην κατάλαβε τίποτα από τις εκλογές και την απόρριψη του κόσμου! Δεν θα αργήσει η στιγμή που όλα αυτά θα τα ακούσουμε και δημόσια...Κάποιοι ήδη αρχίζουν να ψιθυρίζουν ότι η κατάσταση είναι "στημένη" υπέρ της Ντόρας! Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα...

    Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300


    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ 100% ΟΤΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΑ, ΑΥΤΑ ΕΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΥ...

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ




    7η ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


    Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη Μνήμη του μεγάλου Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, η επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά, σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής που διοργανώνει την

    Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009
    ώρα 7.00 στο Μνημείο του Ήρωα
    (Πλατεία Παύλου Μελά)
    έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών.

    Μετά τους χαιρετισμούς θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

    Την εκδήλωση συντονίζει ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας

    http://egersis.blogspot.com/2009/10/blog-post_1066.html